10 põhjust, miks süüa sibulat

Allikas: www.naistekas.delfi.ee
Pisarad ja halb hingeõhk — need on kaks esimest asja, mis tulevad sibula söömisega meelde. See on aga vaid esmamulje, tegelikult toob sibula söömine meile rohkem kasu, kui arvata oskaksime.
Söö sibulat, siis oled terve ja tugev!
1. Põletad rohkem kaloreid

Kindlasti sööd sa korralikult ja oled trennis tublim kui kusagil mujal. Kui aga tahad oma ainevahetusele veel ühte innustavat lööki anda, siis lisa oma toitudesse pihutäis rohelist sibulat.

2. Magad paremini

Üllatus-üllatus! Sibul aitab võidelda unehäirete vastu. Too oma õhtumenüüsse prantsuse köögi hitt sibulasupp ning unenäomaailmas ringi rändamine ei ole enam mingi probleem.

3. Südamehäirete vastu!

Sibulas leiduvad antioksüdandid on igasuguste südamehäirete ennetajaks. Süües sibulat hoiad oma südant.

4. Hoiad oma veresuhkru kontrolli all

Öeldakse, et sibul on diabeetikutele asendamatuks toiduaineks. Ja see on tõsi! Sibul on madala kaloritasemega, olles rikas nii kiudainete kui ka vitamiinide poolest. Ja samuti aitab ta hoida kontrolli all veresuhkrutaset.

5. Immuunsüsteemi hoidja

Sibulas leidub palju C-vitamiini, mis meid kõiksuguste külmetuste ja haigusepisikute eest kaitseb.

6. Upitad oma seksiisu!

Kemikaal, mis annab sibulale tema omapärase lõhna, kiirendab ka vereringet meie genitaalpiirkonnas. Tulemus: seksiisu suureneb! Ehk siis, pane nina kinni ja asu sibulat sööma!

7. Menstruaalkrampide leevendaja

Sibul on looduslik valuvaigisti. Kui sul on probleeme kõhuvalude ja krampidega päevade ajal, siis võta appi sibul. Söö sibulat regulaarselt neli kuni viis päeva enne menstruatsiooni algust. Valud on väiksemad!

8. Vähendad ummistunud poore

Tänu oma vitamiinisisaldusele ja antibakteriaalsetele omadustele on sibulamahl hea ravi ummistunud pooride ja pigmentatsioonihäirete vastu. Võid katsetada nii sibulamahlaga, kui toorete sibulatükkidega. Või tee värskest maitsestamata jogurtist ja sibulast näomask. Valik on sinu!

9. Unustad kõhuvalud

Sibul aitab üle saada kõikvõimalikest seedehäiretest ning kõhuprobleemidest. Ta on põletikuvastane ja antibakteriaalsete omadustega vili.

10. Hoiad head suuhügieeni

Närides 2-3 minutit toorest sibulat iga päev hoiad sa enda hambad tervena ning kaitsed neid lagunemise eest. Pärast närimist on soovitatav loomulikult ka hambaharja ja suuveega endale suuvärskenduskuur teha!

Allikas: www.naistekas.delfi.ee

Lisa kommentaar

Kommentaarid