Ameerikas rasvumist põhjustav suhkur jõuab Euroopasse

Allikas: www.kaaluabi.ee
Ameerika "halb suhkur" on teel Euroopa Liitu järgnevate aastate jooksul, hoiatavad teadlased. Draama põhjustab nende väitel ameerika rasvumisepideemia teadlaste sõnul tööstuslik suhkur isoglükoos, mis suurendavat oluliselt diabeediriski.
Kommentaare: 3
Isoglükoos on tööstuslikult toodetud ning tänu glükoosi ja fruktoosi tasakaalu muutustele ohtlikum kui tavaline suhkur

Teadlane DavidLudwig leiab, et see on USAs suurenenud rasvumise põhjuseks ning riigid, mis lubavad seda kasutada, suurendavad 2-tüübi diabeeti haigestumise riski. Varem on Euroopa Liit selle kasutamist tugevalt piiranud, kuid paari aasta pärast võib kõik muutuda.

Svenska Dagbladet informeerib muudetud impordikvootidest aastatel 2016 ja 2017, mis tähendab, et suhkrut võidakse tuua ka Euroopa Liitu.

Isoglükoos on tööstuslikult toodetud ning tänu glükoosi ja fruktoosi tasakaalu muutustele ohtlikum kui tavaline suhkur. Ettevõtte Agribenchmark turundusandmete järgi on oodata isoglükoosi praeguse 5-protsendilise turuosa suurenemist 1/3ni Euroopa Liidu suhkruturust. Selle mõju rahva tervise halvenemisele võib olla aga teadlaste arvates väga suur.

USAs peetakse nimetatud suhkrut riigi rasvumise peamiseks põhjuseks, mis omakorda on suurendanud infarktide, insultide ja vähihaiguse kasvu ameeriklaste seas, kirjutab Huffington Post.

Ajakirjas  "American Journal of Clinical Nutrition" avaldatud uurimus näitas, et maades, kus kõnealune suhkur on lubatud, suurenes 2-tüübi diabeeti haigestunute risk 20 protsenti võrreldes riikidega, kus see suhkur on keelatud.

Arst Mark Hyman paneb kõigile südamele, et tuleks vältida isoglükoosi tarbimist, et me ise ja meie lapsed oleksid tervemad ning sellest võidaks kogu planeet.

Allikas: www.kaaluabi.ee

Lisa kommentaar

Kommentaarid

Alkeemik
2014-02-02 12:10:55
Paari aasta pärast võib Euroopa Liit lubada tsementi ka jäätisesse panna. Või võib lubada süüa telliskive. Või võib lubada lugeda artikleid, milles on vähegi sisu ka...
Alkeemik
2014-01-29 00:29:18
Aga miks see siia tuleb ma ei saa aru? Kes tellis?
Alkeemik
2014-01-28 14:30:00
Isoglükoosi asemel on koostisainena siiski tavaliselt kirjas "fruktoosi-glükoosisiirup", "kõrge fruktoosisisaldusega maisisiirup" või "high fructose corn syrup".

Siit saab ka lugeda - ​ht​tp​:/​/e​pl​.d​el​fi​.e​e/​ne​ws​/l​p/​la​st​el​e-​mo​el​du​d-​ma​iu​st​us​te​s-​on​-m​ai​si​si​ir​up​.d​?i​d=​65​27​52​72
Kõik kommentaarid