22 südame soovi

14.-20. aprillil toimub 22. üle-eestiline südamenädal. Tunnustatud südamearst, professor Margus Viigimaa pani sel puhul kirja 22 kõige tähtsamat soovi, mida oma südame heaks järgida. Seda mitte ainult südamenädalal, vaid iga päev.
Kommentaare: 3

Kaks tuhat lisasammu päevas alandab südameveresoonkonnahaiguste riski

Suuremahulise rahvusvahelise uuringu põhjal saavad glükoositaluvushäiretega inimesed alandada südameveresoonkonnahaiguste riski kaheksa protsenti, tehes iga päev kaks tuhat lisasammu.
Kommentaare: 1

Kuidas tekkisid erinevad veregrupid?

Eri tüüpi punaste vereliblede tootmine osutus ajapikku kasulikuks, kuna see lubas kehal ära tunda viirusnakkusi, näitasid Suurbritannia Bathi ülikooli biokeemikud.

Osa kõrge vererõhu pärilikest põhjustest peitub neerudes

Kõrge vererõhu alla kannatab enamus vanemaealistest eestlastest.

Muna ja südamehaigused: munad ei olegi paljukardetud deemonid toidulaual

Paljud inimesed, eriti need, kes muretsevad südamehaiguste pärast, hoiduvad tavapäraste väärarusaamade tõttu munade söömisest. Mida arvavad sellest aga teadlased ja arstid?
Kommentaare: 6

Südameinfarkt ei tule ootamatult. Miks me eelhoiatusi ei näe?

Noored inimesed surevad sageli ootamatu südameinfarkti tõttu. Ometigi on ka sel ootamatul haigusel oma eeltunnused. Kas need jäävad tähelepanuta, sest me ei oska neile piisavalt tähelepanu pöörata?

Kui suur on Teie risk haigestuda südame-veresoonkonna haigustesse?

Siit leiate riski mõjutavate tegevuste ülevaate ja riskikalkulaatori.

Kolesterool - mis see on?

Kolesterool on oluline rakuseinte koostisosa. Ilma kolesteroolita ei suudaks rakud talitleda. Veres liigub kolesterool ringi rasvast ja valgust koosnevate lipoproteiinide vahendusel.

Liikumine südame-veresoonkonna haiguste korral

Kuigi Teil on juba diagnoositud mõni südame-veresoonkonna haigus, on liikumine oluline ka Teie jaoks. See aitab tugevdada tervist ja vähendada võimalikke tüsistusi.

Südamesõbralik toitumine

Soovitused südamesõbralikuks toitumiseks on lihtsad: * Toituge mitmekülgselt. * Sööge toitu õiges koguses, et hoida optimaalset kehakaalu. * Sööge rohkelt puu- ja köögivilja; piima ja piimatooteid; kala ja linnuliha. * Valige väherasvased toiduained. * Eelistage tervislikke toiduvalmistamise viise. * Piirake maiustuste ja karastusjookide tarbimist. * Kui pruugite alkoholi, siis tehke seda mõõdukalt.