Parapähkel aitab kilpnäärme alatalitluse ja nahaprobleemide korral

Mis kõvakooreline vili see on, mille söömine aitab võidelda eesnäärme vähi vastu ja leevendab alatalitluse käes vaevleva kilpnäärme olukorda? Mis vähendab astmat ja kergendab psoriaatikute elu? Ja mis sisaldab rohkem võimsat antioksüdantset mineraali seleeni kui ükski teine toiduaine? Vastus on parapähkel!
Kommentaare: 112

Ilmus seeniorarst Adik Levini elutööd käsitlev raamat

Kirjastuselt Pilgrim ilmus värskelt originaalraamat "Dr. Levini tervisenõuanded. Tervisest ja toitumisest kogu perele", milles hinnatud seeniorarst käsitleb oma elutöö kahte peamist suunda: ema ja beebi suhet ning tervislikku toitumist.
Kommentaare: 144

Doktor Levini tervisenõuanded: mis toiduained tuleks oma menüüst kindlasti välja jätta?

Dr Adik Levin kirjutab oma värskelt ilmunud raamatus "Dr. Levini tervisenõuanded. Tervisest ja toitumisest kogu perele" teadliku toitumise tähtsusest inimese tervisele.
Kommentaare: 26

Sinu ilu ja tervise heaks: hulk põhjuseid, miks rohkem spinatit süüa

Spinat ei ole kohe kindlasti kõigi suurimaks lemmikuks. Paljud annaksid isegi teab mida, et selle söömisest pääseda. Mis on aga need põhjused, miks seda rohelist vilja võiks meie köögilaudadelt palju rohkem leida?
Kommentaare: 8

Toida oma aju

Aju on elund, mis vajab ärksaks tegutsemiseks toitu. Kui tahad oma mälu, arukust ja loomingulisust täiel määral ära kasutada, tuleb oma aju toita õigete toiduainetega ja vajadusel turgutada toidulisanditega.
Kommentaare: 9

Vesi on tervise alus – veepuudus muudab pahuraks ja paksuks

Suvel on lihtne meeles pidada, et tuleb regulaarselt vett juua. Palava ilmaga haarab igaüks pikemalt mõtlemata veepudeli järele. Kuid regulaarselt veejoomine on harjumus, mida ei tasu unustada ka siis, kui sügis saabub ja päike madalama kaarega käima hakkab.
Kommentaare: 14

Seened on tervislikud

Minu metsaseene-vaimustus on üldtuntud. Tihti satun nii omade kui ka võõrastega arutama seenelkäimisest ja seenetoitudest. Üks tihemini kõlavaid väiteid seenepõlgurite ja -pelgurite poolt on "mis neist kasu, toiteväärtust on ju seentel sama palju kui kurgil?". Selle nõukaaegse müüdi kummutamise jaoks ma auru ei säästa.
Kommentaare: 10

Käes on mahlaste ploomide aeg

Ploomipuu on üks populaarsemaid Eesti aedade viljapuid, jäädes alla vaid õunapuule. Pole ka ime, sest oma tervislike omaduste poolest ületab ploom paljusid puuvilju-marju.
Kommentaare: 6

Puhasta oma organism kahjulikest keskkonnamürkidest

Meie keha on algselt loodud sellisena, et see peaks toime tulema kõigi tervisehäiretega. Aga me oleme süsteemi nii üle koormanud, et keha ei suuda enam ilma abita keskkonnast tulenevate mürkidega toime tulla. Kuidas oma organismi puhastada?
Kommentaare: 7

Pohl - punapõskne tervisepomm

Pohlad kasvavad kuivades nõmmemetsades ja rabaservadel. Kui hilissuvised jahedamad ilmad saabuvad, jõuab pohlade hooaeg haripunkti. Metsaalused on küpsetest punastest marjadest tulvil.
Kommentaare: 5

6 jooki vananemise vastu võitlemiseks

Vananemine ei ole probleem, pigem on see loomulik fenomen. Seda ei saa küll täielikult peatada, kuid on mitmeid looduslikke viise, mille abil on võimalik vananemise protsessi aeglustada.
Kommentaare: 7

10 põhjust, miks süüa õunu

Juba vanarahvas teadis rääkida, et üks õun päevas hoiab arsti eemal. Loe lähemalt, miks peakime me kõik algava õunahooaja üle rõõmustama ja võimalikult palju õunu sööma.
Kommentaare: 4

Üks päev nädalas olgu kalapäev

Hiljutine Ameerikas tehtud uuring näitab, et kala söömine vähemalt kord nädalas avaldab positiivset mõju ajule, sõltumata Omega-3 sisaldusest.
Kommentaare: 4

Mis paneb meid sööma näljatundeta

Me oleme kõik seda teinud. Mõnikord isegi mõistmata, et me nii talitame. Võib-olla tunned sa süües igavust või haarad kommi iga kord, kui kommikarbist möödud. Teinekord võib maiustamise põhjustada halb enesetunne. Kõik need on võimalused süüa ilma nälga tundmata.
Kommentaare: 4

Millised puu- ja köögiviljad ei sobi külmkappi?

Tänapäeva inimesed armastavad kõike külmkappi panna, uskudes, et see aitab paremini toitu säilitada. Paljud aga ei tea, et külmkapp võib nii mõnegi meie lemmik puu- või juurvilja kiiremini söögikõlbmatuks muuta.
Kommentaare: 9

Kas juua kohvi või mitte?

Kohv on levinumaid jooke maailmas, eriti populaarne põhjamaades. Põhjus, miks kohvi juuakse, on selles sisalduv kofeiin, taimne alkaloid, mis toimib inimesele mitmeti. Kofeiin on stimulaator, mis kiirendab psüühiliste protsesside kulgu ja tõstab töövõimet, kuid võib põhjustada ka öist ärkvelolu, närvilisust, tõsta vererõhku, tuua peavalu.
Kommentaare: 7

Arooniamarjad – kodumaine supertoit

Niinimetatud supertoiduaineid ei pea otsima tervisetoodete riiulist ja mahepoodides – neid leidub Eesti looduses ja aedades küllaldaselt. Järjekordne igapäevane mari, mida võib supertoiduks pidada, on aroonia.
Kommentaare: 4

Viis toitu, mida pidasid tervislikuks

Kas sööd tõesti nii tervislikult, nagu arvad? Siit sulle viis tavalist toitu, mida peetakse tervislikuks valikuks, kuid mis seda kahjuks ei ole.
Kommentaare: 4

Tervislikud eluviisid võivad aeglustada rakkude vananemist

Füüsiline aktiivsus, tervislik toitumine ja korras unerütm aitavad kaitsta keha stressi negatiivsete mõjude eest ja aeglustada rakulisel tasemel toimuvaid vananemisprotsesse.
Kommentaare: 7

Kõrvitsaseemned

Kõrvitsaseemned on rikkad organismile vajalike antioksüdantide, vitamiinide ja mineraalainete poolest. Neis on rohkesti kasulikke ühendeid (karoteen, C-vitamiini, samuti B-rühma vitamiine, kaaliumi, magneesiumi, tsinki, aminohappeid) mis kõik aitavad ära hoida tervet hulka erinevaid haiguseid.
Kommentaare: 3

Liiter vett mõjutab tervist

Suur osa meie kehast koosneb veest ning sellel on keha heaolus täita tähtis roll. Tavaliselt annab keha varakult märku, kui vedelikust on puudus. Suure pingutuse korral või palavuses on vedeliku tasakaalu aga raske hoida, sest janu ei jõua suure higistamise korral ajuni.
Kommentaare: 5

Milliste toitudega vähki näljutada?

Tänavu aprillis tutvustas dr William Li TedX üritusel uut viisi, kuidas vähki ravida: anti-angiogenees ehk vähki toitvate uute veresoonte kasvu ennetamine.
Kommentaare: 4

Kasulik ja maitsev vaarikas

Vaarikal on palju raviomadusi - ta tervendab inimorganismi nii sees- kui välispidisel tarvitamisel. Muuseas, tema ravijõud ei peitu ainult marjades, vaid ka võrsetes, lehtedes, õites ja isegi juurtes. Lisaks sellele on vaarikas ka hinnatud kosmeetikavahend.
Kommentaare: 3

Ise süüa valmistavad lapsed on teadlikuma toiduvalikuga

Nestlé poolt korraldatud hiljutise uuringu tulemused näitavad, et oma järeltulijate kaasamine toiduvalmistamise protsessi mõjutab positiivselt laste toiduvalikuid.
Kommentaare: 4

E-ained toidus

Üha rohkem eestlasi on hakanud hoolima oma tervisest, hinnates kvaliteetset, puhast ja lisaaineteta toitu. Tutvustame millised on toidu lisaained, miks neid toitudesse lisatakse ning milliseid lisaaineid tervislik toituja kindlasti vältima peaks.
Kommentaare: 5

Tumeda šokolaadi positiivsed tervisemõjud leidsid kinnitust

Itaalia teadlased näitasid, et tumedas šokolaadis leiduvad antioksüdandid võivad olla abiks neile inimestele, kes kannatavad jalgade verevarustuse häirete käes.
Kommentaare: 8

10 põhjust paprikat süüa

Paprika tarvitamine toiduna mõjub ergutavalt — see erksavärviline köögivili peletab väsimuse tänu suurele C-vitamiini sisaldusele. Siin on sulle veel hulk häid põhjuseid paprikasõbraks hakkamiseks!
Kommentaare: 6

Imeline ravimtoit, mis edestab toidulisandeid pika puuga

Hapukapsast võib pidada üheks eestlaste rahvusroaks. Vastupidiselt ameeriklastele, ei ole meile vaja seletada, et hapukapsas on kasulik ja et seda süüakse ka ilma kuumtöötlemata. Aga kas olete ikka teadlik, millise imelise potentsiaaliga ravimtoiduga hapukapsa näol tegemist on?
Kommentaare: 4

20 valuvaigistit sinu köögis

Kas su hammas valutab, aga hambaarsti juurde ei pääse? Või oled hoopis hädas kõrvapõletikuga, mis ei taha taanduda? Kui tavaline valuvaigisti ei ole sind aidanud, siis proovi lisada oma menüüsse mõni valuvaigistava toimega toiduaine.
Kommentaare: 2

10 põhjust, miks sel suvel rohkem keefirit juua ja kasutada

Keefir on imejook - ta aitab peojärgsel päeval ilusti joonele saada, täidab kõhtu ja kamaga segades sünnib temast imeline magustoit. Mida veel tahta? Siin on 10 põhjust, miks sel suvel rohkem keefirit juua!
Kommentaare: 5

8 suurepärast piimavaba kaltsiumi allikat

Pikka aega püsinud kivinenud arvamus, nagu oleks piim meile parimaks kaltsiumi allikaks, on nüüdseks järjest rohkem murenema hakanud. Kui tekib küsimus, kust me oma kaltsiumi siis saama peaksime, siis soovitan vaadata suurte taimetoiduliste loomade söögilauale.
Kommentaare: 2

11 kõige olulisemat toiduainet, mida iga naine peaks sööma

Kundalini jooga ütleb, et naistel tuleneb 60 protsenti füüsilistest tervisehädadest ja 80 protsenti vaimsetest probleemidest ebasobivate toitude söömisest. Siin on väike nimekiri toitudest, mis on naisele eriti olulised.
Kommentaare: 9

Kasulik ghee

Ghee või ghii on peamiselt India köögis kasutusel olev rasvaine. Eksootilise nime taga ei ole midagi keerulist – tegemist on selitatud võiga, millest on eemaldatud viimasedki piimavalgu jäägid, nii et alles jääb vaid puhas rasvaine.
Kommentaare: 2

Muuda oma suhtumist toitumisse

Toit annab meie kehale energiat, tagades elutähtsate funktsioonide toimimise. Samas on hulganisti neid inimesi, kes toituvad valesti. Neil on ebatervislik suhe toitu, mis põhjustab rasvumist ja veel mitmeid terviseriske.
Kommentaare: 2

Teie keha räägib teiega iga päev

Teie parim nõuandja pole ei teie elukaaslane, vanem ega meedia, vaid te enese keha. Keha püüdleb pidevalt loomuliku tasakaalu poole ning annab alati märku, millal te olete oma mõtetega põhjustanud liiga madala energiaga emotsioonide hulga, nii et teie keha ei tule enam laengute neutraliseerimisega toime ja vajab teie tähelepanu, hoolivust ja tuge.
Kommentaare: 3

Porgand — superrelv nahaprobleemide, kõõma ja päikesepõletuse vastu!

Me kõik teame, et porgand on üks tore ja tervislik juurvili. Kui paljud aga teadsid, et tegemist on tõelise ilumaailma kangelasega?
Kommentaare: 4

Kama hoiab seedimise korras

Kiudained seovad ja neutraliseerivad soolestikus koguneva liigse kolesterooli ning sapphapped, raskmetallid ja radioaktiivsed ühendid. Ehk oligi sellepärast meie vanavanemate tervis rohkem korras, et puhast rukkileiba söödi ainult suuremate pühade puhul ja igapäevane leib sisaldas lisaks jahule suurel hulgal ka aganaid.
Kommentaare: 2

Supertaimed, mis aitavad organismil mürkidest vabaneda!

Loodus on meid varustanud suure hulga toiduks sobilike taimedega, mille abil saame oma keha toonust suurepäraselt tõsta ja puhastumisprotsessides aidata. Alljärgnevalt on ära toodud kasulike taimede loetelu, mis aitavad võidelda kevadväsimuse ja talve jooksul organismi kogunenud mürkide vastu.
Kommentaare: 2

Viis põhjust lihast loobumiseks

Liharikas menüü hävitab meie tervist ja loodust, põhjustades kaudselt kliimasoojenemist ning põhjavee saastumist. Kuigi taimetoitlaseks hakkamine võib esmapilgul tunduda ekstreemse meetmena, pakume välja viis head põhjust, miks lihast loobumine – kasvõi osaliselt – võiks olla kasulik.
Kommentaare: 4

10 põhjust, miks süüa sibulat

Pisarad ja halb hingeõhk — need on kaks esimest asja, mis tulevad sibula söömisega meelde. See on aga vaid esmamulje, tegelikult toob sibula söömine meile rohkem kasu, kui arvata oskaksime.
Kommentaare: 2

10 põhjust, miks süüa rabarberit

Peagi saabub aeg, kus aedades hakkavad vohama laialehelised hapud rabarberid, mida paljud armastavad suhkruga krõmpsutada ja millest teised valmistavad maitsvaid kooke. Kuid kas teadsid, et rabarber on meie organismile kasulik mitmel erineval moel?
Kommentaare: 3

Neli rasvast toitu, mis muudavad su saledaks

Kui varasemalt on saleda talje soovijad loobunud teadlikult rasvastest toitudest, siis nüüd on teada, et osad rasvad on meile hoopis kasulikud ja aitavad lausa kaalu kaotada.
Kommentaare: 6

Menukas loomakaitse kampaania muutis tuhandete austraallaste harjumusi

Austraalias on toimumas midagi murrangulist. Riigis on hüppeliselt tõusnud taimetoitlaste arv, aina rohkem loobutakse loomsest kaubast ning suured ketid keelduvad loomavabrikute toodangust. Üheks põhjuseks on Animals Australia menukas kampaania Make it Possible.
Kommentaare: 3

Kiirtoidukohtade jää on räpasem kui peldikuvesi

Suurbritannia ajalehe The Daily Mail läbiviidud uuring on avastanud, et muuhulgas McDonald’si, Starbucksi, Burger Kingi ja KFC kiirtoidukettide kasutatav jää on räpasem kui tualettpottide vesi.
Kommentaare: 2

Kuidas toit meie meelolu mõjutab

Sa oled see, mida sööd ja mitte ainult kehaliselt, vaid ka vaimselt, sest mitmed toidud võivad mõjutada meeleolu. Muutused toitumises võivad vallandada ajus keemilisi ja füsioloogilisi muutuseid, mis mõjutavad meie käitumist ja emotsioone.
Kommentaare: 2

Miks tasub hapendatud toite süüa aasta ringi

Hapendatud toidud on olnud inimeste toidulaual juba tuhandeid aastaid. Enne külmkapi leiutamist olid soolamine ja hapendamine peamised viisid toidu säilitamiseks. Kuid lisaks toidu säilitamisele aitab hapendamine suurendada ka selle tervislikkust, kuna hapendatud toidud on suurepärane vahend soolestiku mikrofloora parandamiseks ja rikastamiseks.
Kommentaare: 2

Naat, võilill ja nõges – kolm kasulikku umbrohtu

Umbrohuks peetavad naat ja võilill puhastavad suurepäraselt organismi ja soodustavad seedimist, raua- ja C-vitamiinirohke kõrvenõges aitab hästi väsimuse vastu.
Kommentaare: 3

Looduslikud munavärvid leiad köögikapist

Looduslike vahenditega saab ülestõusmispühade ajal anda munadele vahvaid mustreid ja värvitoone. Looduslike munavärvide otsimiseks ei ole vaja minna kaugele - ava lihtsalt köögikappide uksed ja vaata, mida värvilist sealt leiad.
Kommentaare: 4

Muna – mitte ainult toidulauale

Kanamuna on unikaalne toiduaine ja ravivahend. Rahvameditsiinis kasutatakse ammustest aegadest nii munakoort, -valget, -rebu kui ka kooresisest kilet.
Kommentaare: 3

C-vitamiin on mitmekülgne ja hädavajalik ehituskivi hea tervise jaoks

Kevade saabudes vaevab paljusid inimesi valguse- ja vitamiinidepuuduse tõttu kevadväsimus. Üks võimalus seda leevendada on enda toidus teadlikult suurendada C-vitamiini hulka.
Kommentaare: 2