Alkeemik
2.11 2012, kell 22:39
|
Ehk siis see, kui ma tunnen ennast pidevalt halvasti, pinges ja stressis ning näen kuidas ma ei saa hakkama ja mu elul ei ole mõtet (kuigi olen alles noor 20 aastane ja mõni ütleks, et sellel eluperioodil on inimene kõige rõõmsam ja tal on palju unistusi, mille poole ta püüelda tahab), tähendab et mu hing ei ole kogenud? Ma ei oska olla tasakaalus ega tunne igapäevaselt õnne ja rahu. See artikkel lisab ju masendust juurde - lisaks sellele, et ma ise ei saa endaga hakkama, on mu hing ka kogenematu ja saamatu niiet ma ei saagi selles elus endaga hakkama saada, võin kohe alla anda
|
Alkeemik
7.11 2012, kell 21:31
|
Jah, ilusti öeldud, aga kui palju on jäänud ütlemata - tõenäoliselt teadmatusest...
Kannatusi võiks ehk ka vaadata kui tulemust, mis tekib, kui mängime elumängu elu unuversaalseid reegleid ignoreerides. Mis sest, et tõenäoliselt teadmatusest aga siiski ignoreerides...
|
Alkeemik
18.11 2013, kell 09:16
|
|
Alkeemik
18.11 2013, kell 09:18
|
Ma tükk aega lugedes mõtlesin et see on tõesti lahedalt kirjutatud iroonia ja naersin kaasa. Aga päris lõpus hakkas tunduma, et... äkki on see tõsiselt mõeldud?
Sel juhul on kogu see teemaarendus pigem nartsissisti palve. Viimane on aga paraku tegelikult väga eluga katki läinud inimene, mitte mingi uus vaimne tase... Kes tõsiselt ohtlik teistelegi.
Seega kaks valikut, üks halvem kui teine, kas potentsiaalselt rikkuda oma ja teiste närve teadmisega, et asjad ongi mõnikord halvasti, või üritada endale ja kõigile valetada ning tagajärgedest sõltumata aina uhkelt püüda endale tõestada kui kõva ja tark ollakse. Tõestada, sest tegelikult salajased kahtlused ei jäta rahule. Arvan, et viimane on vist sügavam mülgas.
Ühtlasi loodan, et on olemas hulga parem kolmas alternatiiv - katsuda jääda adekvaatseks kõigest hoolimata, inimlikuks nii nõrkuses kui tugevuses, ning vähem enda muredele kui ka kõvadusele keskenduda, rohkem maailmale enda ümber.
Pehmemate variantidena meenuvad veel ka need kaks nähtust:
http://en.wikipedia.org/wiki/Battered_person_syndrome
http://en.wikipedia.org/wiki/Stockholm_syndrome
Vabandan sünge tooniga kommentaari pärast, ei osanud seda teemat humoorikamalt väljendada, kuid teema tõsidusse usun.
Kõike head!
|