Alkeemik
16.09 2013, kell 10:20
|
Tean, et vastutan oma vigade ja eksimuste eest ise, ei ootagi, et kaasa mu arveid tasuks ning lasen tal pyhenduda tema töödele ja eneseteostusele. Samas, suurem laps on algusest peale olnud päris nõudlik, õnneks terve, kuid juba titena nuttis kogu aeg ja olin aastaid magamata. Nüüd teismelisena on teiste suhtes nõudlik, tal kõike vaja saada ning kui temal paluda midagi tema enda heaks teha, on solvimine suur ja kisa taevani. Kui perematkal, mille esimese osa moodustas seikluspargi külastus, on 20 minutit peatust kiriku juures, matab ta tänitamine lihtsalt hinge. Ja see pole esimene ja ainus juhtumine. Löödud teda kunagi pole, moodmoodi karistused on hõlmanud, nt arvutiaja piiramist, kui on õppimata või koristamata. Tema kohustused on ainult tema enda eest hoolitsemisega seotud. HInnete teemal pole talle midagi ette heidetud, toetatud on kooli vahetust, kuna esimene koool neiule ei meeldinud.
Minu armastus tema vastu on haiget saanud. Karistama ma teda ei hakka, ta ise on endale karistuseks.
|
Alkeemik
16.09 2013, kell 13:49
|
Mida vajab laps, et olla õnnelik? Õnnelikke vanemaid. Esimesel kommenteerijal on vist õigel ajal jäänud lapsele selgeks tegemata, kes on majas peremees? Ja kui seda selgeks ei tehta, siis oi kuidas laps hakkab mõnuga seda ära kasutama. Laps kompab alati piire, kui kaugele ta võib minna. Meie pere lastele tehti üsna kiiresti selgeks, kes on peremees. Ja nüüd on hiljem lastel suur austus vanemate inimeste vastu ja üldse hea suhtlemisoskus kõikide inimestega 
|
Alkeemik
16.09 2013, kell 16:27
|
Esimene kommenteerija lisab:
1) lapsed on erinevad - samade vanemate samamoodi kasvatatud lapsed on meil nagu siga ja kägu.
2) Perekonnas reeglite kehtestamine on keeruline, kui suguvõsas on hulk inimesi, kes kõik oma reegleid kehtestavad, nt. võidavad vanavanemad, et nemad kauem maailmas elanud ja teavad vaneamtest paremini mis lastele hea on. Niisuguses olukorras võib ema olla hingelt ingel, peast akadeemik ja tahtejõult samurai, kuid laps näeb ära, et vanavanemad poevad talle talla alla ja ostavad talle kõik poed tühjaks ning õigustavad lapse ebareaalsed soovikesi. Niisuguses olukorras võtab lapsepoolne piiride katsetamine hoopis uued dimensioonid. Eriti kui üks vanematest on ka "pehmem" kui teine. Üksinda kõigi nende "kõrgharitud" ja "parimate kavatsustega", "last tõeliselt armastavate" jne pereliikmetega võidelda ei jõua.
Tunnen, et minu võitlused on peagi võideldud.
Õnnelik olen selle teise lapsega koos olles ... seni kuni ma veel siin/olemas olen.
|
Alkeemik
16.09 2013, kell 21:56
|
Issand, milline jura. Jah, tehke oma lastest maailma-nabad, õppige ära "nende keel" ja muu selline uue aja jama ja siis vaatame 15 aasta pärast, kuidas ühiskond teie poolt toodetud egomaniakkidega hakkama saab. Mind ikka paneb imestama tänapäeva ülimoodsa aja arusaam asjadest - imekiirusel leitatakse uusi teooriaid ja õpetusi ning väidetakse surmtõsise näoga tuhandete aastate pikkuse ajaloo kohta, et see kõik oli vale ja alles nüüd me teame, kuidas elada. Kui lapsed vajaksid, et vanemad üksteist armastaksid, siis poleks ühiskonda olemaski, sest kooselud armastusest on ikka väga uue aja asi. Ma arvan, et hulga õigem oleks väita, et lapsed vajavad eelkõige, et nende vanemad ikka neid armastaksid. Kogu see artikkel lausa nõretab pinnapealsusest ja küündimatusest.
|
Alkeemik
16.09 2013, kell 22:40
|
|
Alkeemik
18.09 2013, kell 09:44
|
Väga filosoofilis-idealistlik kirjateos, mida kuuleb sageli inimestelt, kellel lapsi (veel) ei ole. Millised on autori kompetentsid laste kasvatamise-arengupsühholoogia alal?
|
Alkeemik
18.09 2013, kell 10:56
|
12 punkti kommentaatorile 16.09 2013, kell 21:56
|
Alkeemik
23.02 2014, kell 16:10
|
ja nii tulevdki tittedest hellikud
|
Loanoffer