Alkeemik
1.08 2013, kell 08:51
|
Ei! Ole tubli soovimine minu mõistes tähendab, et ``Ole tubli!`` See tähendab, et ole sama tubli, kui sa praegu oled. Ole tubli on ju siiski oleviku vorm. Oleks ju nõme soovida, et ole vähem tubli või ära ole tubli.
|
Alkeemik
1.08 2013, kell 09:04
|
Poheemlane on meil kas boheemlane ehk pohuist?
|
Alkeemik
1.08 2013, kell 09:51
|
mõttetu mull käibefraaside ümber keeratuna. sama mõttetu, kui arutleda ameeriklaste "how are you" - "fine" teemal.
selles kontekstis nagu Eestis fraasi kasutatakse, pole sel mingit kaalukat mõju.
lapse puhul head hinded ja muidu tubli olemine ei tähenda, et ilma selleta poleks tal tingimusteta vanema armastust.
|
Alkeemik
1.08 2013, kell 11:14
|
Vaga peadse kohtumiseni!
|
Alkeemik
1.08 2013, kell 11:55
|
Muidu ju hea mõte, aga eelnevast võiks ju järeldada, et päev ei ole muidu veel piisavalt ilus 
|
Alkeemik
1.08 2013, kell 12:01
|
|
Alkeemik
1.08 2013, kell 17:05
|
Nii, et "Ole tubli" ei maksa inimesele öelda, sest sellega ma näitaks, et ta praegu ei ole piisavalt tubli.
"Palju õnne" ei tohi tähtpäeval soovida. Sellega ma ju näitaks, et ta praegu on minu arvates õnnetu.
"Kõike head" ja "Palju päikest"ei ole ilus kirja lõppu panna kuna see näitab, et praegu on kirjasaaja elu minu arvates halb ja päiksetu.
Jälle targem 
|
Alkeemik
1.08 2013, kell 23:00
|
Mida siis soovima peab? Aga kuidas laps muidu aru saab kas olla hea v6i halb?
|
Alkeemik
2.08 2013, kell 01:03
|
Nii võib iga sõna ümber keerutada. Mida siis öelda oma tublile lapsele, kui ta on tubli olnud  ? Tore, et märkame ja kiidame. Kui eesti keeles on selline sõna olemas, no mis siis teha. Miks võtta tubliduse äärmus?
Kui öelda mehele, et ma armastan sind, kas see siis tähendab, et ma pole varem teda armastanud?
Tõepoolest!!!! Mõnel on igav....
|
Alkeemik
2.08 2013, kell 09:44
|
Olen eelkommenteerijatega nõus
Soovime lahkudes "Ole terve!" See aga ei tähenda, et inimene praegu oleks haige.
Lauda istudes soovime "Head isu!", ja mitte sellepärast, et inimesed lauas kõik isutud oleks
Minu jaoks tublidus ei seostu ka hea ja kuulekas olemisega. Kunstnik, rokkar ja revolutsionäär võivad ka olla tublid. Kui ma ütlen oma kunstnikust sõbrale "Sa oled ikka nii tubli", siis ma mõtlen selle all: "Sa lood nii ilusaid asju, tegeled sellega, mis on sulle hingelähedane, teed seda hästi ning maailma üllatavalt". Mingil juhul ma ei mõtle selle all "Sa oled kuulekas ühiskonnakodanik."
Soovil "Ole tubli" on minu meelest selline julgustav varjund. "Ole siis tubli, mu hiireke!" ütles Kingpool oma puust hiirele, kui too pidi nööripidi auto taga sõites kassid linnast välja meelitama  Ilma igasuguse kahtluseta oli hiireke Kingpoole jaoks tubli juba enne.
|
Alkeemik
2.08 2013, kell 13:42
|
Vanemate soovid ja õpetussõnad ei meeldi, aga nende antud raha on küll väga magusasti ära kulunud.
|
Alkeemik
5.08 2013, kell 15:19
|
Ma ütleks veel, et Tiina on ikka tegelikult väga tubli, et ta neid toredaid artikleid kirjutab (kuigi käesolev ei kattu just täpselt minu arusaamadega).  Palju õnne, päikest ja kõike muud ilusat talle 
|
Alkeemik
12.08 2013, kell 10:00
|
Ironiseerin natuke - kas autor eeldas artikli lõpus ilusat päeva soovides, et lugejate päev oli enne kole? 
|
Alkeemik
15.08 2013, kell 00:16
|
Aga ehk mõtles Tiina siin mitte igapäevast vestluse lõpetamist või ärasaatvaid sõnu, vaid pidevaid ühiskonnaks sobilikke fraase, signaale üleüldisemalt, mida me kasutame, ilma et mõistaks, mida need tegelikult endaga varjatult kaasa tuua võivad. Keelekasutuse ja muu suhtluse osas tundikud inimesed näevad mõnikord ütluste tagamõtteid, või isegi järelmõtteid...
|