Alkeemik
19.08 2013, kell 09:35
|
Füüsikaseaduseid ei maksa siiski eirata. Kivi paigast liigutamiseks on tarvis teatud jõudu rakendada ning see võib olla raske ja valus. Küsimus on lihtsalt selles, kas sa armastad valu või kardad. Kas valu on sinu sõber või vaenlane. Soovitav on valuga sõber olla.
|
Alkeemik
19.08 2013, kell 10:26
|
Nagu pudru ja kapsad ,kõik ühte patta pandud ! Lubage vastuvaielda ! Aga kuidas jääb loominguga ? Kui sa ei tee seda mis sinu seest väljapulbitseb ei saagi loomingut ollagi aga SEE JU ON OLEMAS ja palju, väga palju. Mis enese tahte mahasurumisest saab juttu olla ? Või kui laps satub enda ümber kõike lõhkuvate noorte kampa......kas peab teda siis usaldama ja lootma et ta ise sealt tagasitee leiab ? Vaevalt et mõni laps unistab saada kodutuks või kuidas jääb unistusega olla pangaröövel ? Vaatame pealt kuidas ta oma rada läheb , oleme isekad ja elame oma mugavat elu edasi ? Kas see kirjutis on Kristlaste kapsaaeda või Jehoova tunnistajatele ? Samas ei saa läbi elu õilmitseda üksinda elu on meeskonnatöö !
|
Alkeemik
19.08 2013, kell 10:42
|
Olen elanud oma elu suures osas just nende prügikasti kuuluvate õpetussõnade toel. Ka oma lapsi ei osanud ma ju teisiti "lohutada", kui neil raske oli. Läbi elukogemuste olen jõudnud just nende tõdedeni, mida Tiina on kirja pannud.
Saan olla kogu hingest nõus siinkirjutatuga. Ometi tean ka seda, kui raske on eluaegsest keskkonnast välja tulla. See nõuab pidevat enesega läbirääkimist, eneseusku ja enesearmastust (mis kuidagi moodi ei saa olla egoism), julgust endale ja teistele rahulikult tunnistada, mis on minule oluline siin ilmas, selles elus....
Olen väga tänulik Tiinale, et on omi mõtteid ja tundeid siin avaldanud.
.....jah, mõned muutused ja otsused võivad esmalt tekitada valu või hirmu, aga teinekord selge ja aus ülestunnistus toob suure kergenduse ja selginemise. Valu võib olla meile suur õpetaja...ja tõesti ka sõber. Pangem siis tema sõnumit tähele!
|
Alkeemik
19.08 2013, kell 13:28
|
Veel üks "vana tarkus" - Tasa sõuad, kaugele jõuad. Kas jõuad 
|
Alkeemik
20.08 2013, kell 12:19
|
Huvitav lugemine.
Laps (inimene) ei satu asjadesse, mida temas ei ole, kui seal midagi on negatiivset, siis tuleb ka see.
Me loome selle, kus me oleme. Ka vägivald tuleb meis oleva vägivalla peale kohale. See on nii minu arvamus kui kogemus ... võin tänulik olla, et veel olen elus.
Ilusat päeva ja edu kõigile!
Jan
|
Alkeemik
21.08 2013, kell 09:57
|
Üks vanasõna ütleb - kes teise silmas näeb pindu, see iseenda silmas palki ei näe. See vanasõna käiks nagu nende kohta, kes kipuvad teisi alatasa õpetama, aga enda elu on puhta sassis.
|
Alkeemik
21.08 2013, kell 11:15
|
Leidsin sellised kummalised vanasõnad:
"Tüdrukud on kõik head, ei tea, kust need õelad naised tulevad."
"Nojah, kurjad naised tulevad headest tüdrukutest."
Nii, et teati, küll, kust kurjad naised tulevad: teiste meele järgi olemisest. Ja kelle meele järgi rüdrukuna ikka oldi, kui oma vanemate...
Selline ka veel: "Ainult üksikud julged ja oma õiguses veendunud ujuvad vastuvoolu."
|
Alkeemik
21.08 2013, kell 12:42
|
Kujutage ette, sellist tavalist pilti: tädi ulatab kellegi teise lapsele kommi. Selle peale ütleb ema tavaliselt : "Mis sa täidile ütled?" (oodates, et laps tänab). Pange tähele, et selles pildis tädid tavaliselt ei ütle "palun". Ja kui ei ütle, siis ema ei hakka korrigeerima seda tädi, paludes tal "palun" öelda. Küll aga tehakse seda ülikiiresti oma lapsele. Aga kui laps pole näinud, kuidas viiskalt suheldakse, siis ei aita ükski noomimine ega miljon õpetussõna. Laps hoomab, kuidas võõrastele meeldimine on kõige olulisem ja ta valmistab oma emale piinlikkust, kui ta midagi ei oska, ei julge või ei taha.
Jah, armas anonüümne kommenteerija, inimene, kes otsib iseennast, näeb vägagi palke oma silmas. Vähe sellest, ma mõistan, et kõik pinnud ja palgid ongi ainult minu silmas. Usu, kallike, on päris suur julgustükk hakata elama oma tõe järgi ja seda ka teistele rääkima. Sul on sama õigus ja võimalus. Kõik on kõigile õpetajad, ka sina praegu avaldad oma tõde aga see tuleb valusast kohast.
Tiina Tiitus
|
Alkeemik
3.09 2013, kell 14:46
|
"Jah, armas anonüümne kommenteerija, inimene, kes otsib iseennast, näeb vägagi palke oma silmas. Vähe sellest, ma mõistan, et kõik pinnud ja palgid ongi ainult minu silmas. Usu, kallike, on päris suur julgustükk hakata elama oma tõe järgi ja seda ka teistele rääkima. Sul on sama õigus ja võimalus. Kõik on kõigile õpetajad, ka sina praegu avaldad oma tõde aga see tuleb valusast kohast. "
Mida see kommentaar tähendab ja kellele see on suunatud? Olen Alkeemia lugeja ja mulle pakuvad väga huvi siin portaalis avaldatud artiklid, kuid esimest korda näen, et autor artikli kommentaariks pakutud vanasõna peale imelikult isiklikult reageerib ja kommenteerijale nö kohta kätte hakkab näitama.
|
Loanoffer
13.03 2021, kell 23:08
|
International Loans Personal Loans?
Apply for a Loan from $3,000.00 to $10,000.000
with no collateral required
low interest rate as low as 2%
email: abdullahibrahimlender@gmail.com
whatspp Number +918929490461
Mr Abdullah Ibrahim
|