Alkeemik
4.09 2012, kell 11:27
|
Kullakesed, mis te avate, et mingite kleepekate ja hsüteeriat tekitavate mõtetega suudate te midagi ära hoida. See ei jäta eriti kompetentset muljet. Kogu jutust oli adekvaatne vaid viimane osa, et elektriarvesti elektromagnetkiirgus on ohtlik. Selle vastu aitab, kui arvestid on majast eemal posti otsas, mitte kodus või koridoris.
|
Alkeemik
5.09 2012, kell 01:55
|
Keegi võiks selgitada mismoodi arvesti vahet teeb mis kuradi laadijat või mis pesumasinat keegi kasutab...
Ja kui GSMiga arvesti on tervisele ohtlik siis tuleks igasugused mobiiltelefonid, mobiilsed internetid, wifid, televisioonid ja kõik muu jama ära keelata ju
|
Alkeemik
6.09 2012, kell 15:42
|
Selleks ma ju siia tulingi, et saaks ajaviiteks mingit häma lugeda.
|
Alkeemik
19.10 2012, kell 20:31
|
Arvesti kuulub EEle, seega ei saa mina, kui tarbija selle vahetamise või mittevahetamise üle otsustada. Kahjuks.
|
Alkeemik
2.10 2013, kell 07:54
|
no kui 3 euri per naaze tulema hakkab, on kirjutis ju end õigustanud
|
Alkeemik
22.11 2013, kell 13:16
|
EE-l on selgelt välja kirjutatud,et kaugloetavate arvestite kulud katavad võrgutasud,mida maksavad kliendid.Arvestitel on kiri"Elektrilevi omand"Seega maksab rahvas kinni mingi ettevõtte omandit,kusjuures jääbki maksma.Kummaline lähenemine.Seega saan täiesti aru neist E-poodidest,kes raha võtavad ettemaksuna,kuid kaupa ei saada.Ehk neilgi põhikirjas lause "ettevõtte omand",siis ju polegi midagi nõuda,kauba eest tasud,kuid omanik ju antud ettevõte,polegi kohustust kaupa saata,või saan valesti aru millestki? 
|
Alkeemik
13.12 2013, kell 14:51
|
No see jutt on siin ikka paranoia kuubis ning tõesti, see mingi 3 kleepekat 3€ eest tundub vist ikka selle artikli põhipoint olevat :P
Samas ma tahaks teada, kuidas ühe nt. kööki mineva kaabli kaudu tehakse täpselt kindlaks õhtusel ajal mitu W tarbib laelamp, külmkapp, pliidiplaat jne.
Ja kui keegi sulle koju helistab ja pakub mingit asja sulle müüa, siis telefonil on alati üks nupp, mis mõjub  Kuigi mina kasutan selleks pigem paari viisakusväljendit.
Samas eks lollidelt tulebki raha ära võtta nagu loodab teha ka artikli autor.
|
Alkeemik
19.01 2014, kell 21:25
|
Elektrik
No ma ei tea. Infot hakkavad elektrifirmad kindlasti saama rohkem. Ka inimeste mõningate tarbimisharjumuste kohta, sest saab ajaskaalalt vaadata kuna on tarbimine suurem või kuna siis väiksem. Aga kodumasinaid ikka ühekaupa välja lülitada küll ei saa. Kui saab siis ehk terve elamise korraga, või äärmisel juhul ühe kolmandiku kaupa. Igatahes tundub tõesti liiga paranoiline see jutt. Mis ei tähenda, et ma pooldaksin neid uusi arvesteid. Minu arust on uued ülikeerulised arvestid lihtsalt ressursi raiskamine. Raha laristamine, mis kindlasti on kellelegi vägagi kasulik kusagil.
|
Alkeemik
21.02 2017, kell 20:49
|
Ega see seadmete jälgimine nüüd nii lihtne ka pole: seadmed peavad ise voolumõõtjaga suhtlema ning selleks omama mingisugust tillukest "kivi" (arvutit). Tänapäevased loll-seadmed seda luksust veel ei oma. Järgmine põlvkond aga küll - julgen arvata, et voolumõõtjad kuulavad pealt nutikodu seadmeid, kel vastav kivi juba sees. Kas siis Zigbee, X10 või mingi muu andmeside.
|
Alkeemik
17.06 2022, kell 11:45
|
https://arileht.delfi.ee/artikkel/74032177/elektrilevi-viis-levinud-kusimust-elektriarvestite-ja-elektriarvete-kohta-viis-vastust-professionaalilt
Siit väike lõik:
Kuidas arvestatakse elektrituru hinda, kui andmed õigel ajal süsteemi ei jõua?
Kaugloetavat arvestit ei nimetata asjata nutiarvestiks – tegemist on sisuliselt väikse arvutiga, mis suudab salvestada täpseid elektritarbimise tunniandmeid väga pikka aega. Isegi näitude prognoosimisel saame tagantjärele täpsed tarbimisandmed ja kõik prognoosnäidud asendatakse tagasiulatuvalt tegelike tarbimisandmetega ja täpsed tunniandmed jõuavad ka kõigi elektrimüüjateni.
|