Alkeemik
16.07 2013, kell 10:31
|
Tere. Toitumisplaani link on vist veidi nihu läinud ja viib sinnasama õlideteemalise artikli juurde 
|
Alkeemik
16.07 2013, kell 12:34
|
Pringlesid pole ametlikult kartulikrõpsud, sest nad sisaldavad ka nisu. Akrüülamiidi kantserogeensust pole suudetud tõestada ning selle toksilisust mõõdetakse milligrammides, mitte mikrogrammides.
Kust selliseid võetakse?
|
Alkeemik
16.07 2013, kell 12:45
|
Soovitus tulevikuks - kui artiklit tõlkida, siis ei tasuks omaloomingut teha terminite osas. Eesti keeles on siiski tegemist akrüülamiidiga, sõnas on kaks ü-tähte. Tegu ei ole uudissõnaga, et peaks ise tõlke välja mõtlema.
|
Alkeemik
16.07 2013, kell 15:26
|
Selle artikli põhjal ei tohi süüa mitte midagi, mis on praetud, küpsetatud jne. Sööge siis toorest kartulit (selle tulemusena olete te surnud!), toorest liha laske näost sisse (mina teile kõhuhäda pärast kiirabi ei kutsu) ja paljude muude tooreste toitudega on samuti! Kui ma seda loen, ning samal ajal õpin toidutehnoloogijat, siis on see artikkel minujaoks lollus!!!
|
Alkeemik
16.07 2013, kell 15:37
|
Akrüümaliid tekib 120 kraadi juures, nii et ka ahjukoogid ja -road kahjuks ei ole ka ohutud. Mida suuremad kuumused, seda enam seda seal lihtsalt on. Seda on teadvustatud Euroliidu tasandil ja vastu on võetud soovitused, kuidas vähendada sisaldust. Aga tootjate peale väga loota ei saa, et nad üritaksid oma kulusid tootmisele suurendada. Nii et tarbijal tuleb seda mürki oma toidus ise reguleerida. Siin on leivatootjatele mõeldud tööriistakasti link http://ec.europa.eu/food/food/chemicalsafety/contaminants/acrylamide/bread-ET-final.pdf . Kui otsida siis tulevad veel mõned välja.
|
Alkeemik
16.07 2013, kell 16:27
|
Link toidutehnoloogiks õppivale alkeemikule http://en.wikipedia.org/wiki/Acrylamide
Passi peale, et ikka korraliku hariduse saad, kui koolis ei räägita selles mürgist, siis võib öelda, et sinu õpingud on kahjuks kasutud. Loodetavasti oled tundidest lihtsalt pausi pannud ja tegemist ei ole õppeasutuse suure möödalaskmisega.
|
Alkeemik
16.07 2013, kell 21:06
|
|
Alkeemik
16.07 2013, kell 22:18
|
Inimene, kes viitas vikipeediaartiklile - seal on selgesõnaliselt kirjas, et tegemist on mittekantserogeense ainega, mille neurotoksilisus algab isegi jänestel 150 milligrammiga per kilo. Sama puhul peaks keskmine inimene 7.5g akrüülamiidi ühe toidukorraga sisse vehkima. Tulge mõistusele!
|
Alkeemik
17.07 2013, kell 09:39
|
|
Alkeemik
17.07 2013, kell 09:52
|
16.07 2013, kell 22:18 Alkeemik kirjutas: Inimene, kes viitas vikipeediaartiklile - seal on selgesõnaliselt kirjas, et tegemist on mittekantserogeense ainega, mille neurotoksilisus algab isegi jänestel 150 milligrammiga per kilo. Sama puhul peaks keskmine inimene 7.5g akrüülamiidi ühe toidukorraga sisse vehkima. Tulge mõistusele! Mis sa targutad, loe uuesti: Acrylamide is a known lethal neurotoxin (median lethal dose in rabbit = 150 mg/kg) and animal carcinogen. Its discovery in some cooked starchy foods in 2002 prompted concerns about the carcinogenicity of those foods.Nüüd õpi selgeks: is known as an animal carcinogen = on teada kui loomade kantserogeen. Tarkpea!
|
Alkeemik
17.07 2013, kell 10:42
|
Masendav kui kergeusklikud on inimesed. Ühegi uuringuga pole suudetud tõestada, et see suurendab INIMESTEL vähiriski.
Lihtsalt infoks mainin ära, et keskmine inimene saab kõige suurema koguse Akrüümaliidi kohvist.
|
Alkeemik
17.07 2013, kell 12:03
|
Kelle vaimusünnitus see on? Krt lähme kõik siis tagasi koopase elama, kui nagunii midagi ei tohi teha. Huvitav on see, et miks on siis inimeste eluead pikenenud, kui nad igapäevaselt endale mürki sisse ajavad.
|
Alkeemik
17.07 2013, kell 12:05
|
No milles siis pringlesi krõpsud süüdi on kui kõik, absolltselt kõik toidud, mis on kuuma näinud on mürgised.
|
Alkeemik
17.07 2013, kell 13:33
|
saast
|
Alkeemik
17.07 2013, kell 13:37
|
Akrüülamiid, mitte akrülamiid. Raske on tõsiselt võtta keemia-alast postitust, kui juba elementaarse terminoloogiaga on puusse pandud.
|
Alkeemik
17.07 2013, kell 13:48
|
See on puhas lollus- see artikkel... 
|
Alkeemik
17.07 2013, kell 15:54
|
Tekkis pringelsi isu selle peale.
|
Alkeemik
17.07 2013, kell 18:37
|
Õnneks ei söö sellist saasta 
|
Alkeemik
18.07 2013, kell 00:29
|
|
Alkeemik
23.07 2013, kell 17:14
|
Miks neid küll toota lubatakse? Kõige rohkem söövad neid ju lapsed? See on ju lausa genotsiid!
|
Alkeemik
22.09 2013, kell 00:20
|
JaanikaPaanikad kõik koos siin, aastakümneid on sellist saasta juba näost sisse aetud. ei tea kyll kedagi kes oleks friikartulite ja kartulikrõpuseda pärast vähki surnud.
Aga kyll on nende söömata jätmine inimese keha kaalu alandanud.
|
Alkeemik
28.11 2013, kell 07:00
|
Miks toota lubatakse? Eks ikka selleks, et inimesi nüristada ja nende arvu vähendada. Meid elab ilmas vähemalt 7 ja pool miljardit. Seda on ilmselgelt liiga palju. Mida mürgisem toit seda rutem sureme. Ja kui ongi mingi kindla toidu pärast surm või vähk või mis iganes, siis see vaikitakse maha, et teised kergeusklikud seda sama solki endiselt ostaks. Raha paneb rattad käima.
|
Alkeemik
10.12 2013, kell 20:18
|
no selge siis.. praekartuleid enam süüa ei tohi jah
|
Alkeemik
24.09 2014, kell 17:33
|
Ükskord me sureme nagunii, parem söön seda mida tahan. Mis rõõmu siis elus üldse on kui ei või süüa seda mida tahad, pringel on üks parimaid ja söön seda ka edasi 
|
Alkeemik
1.10 2014, kell 07:48
|
Akrüülamiid*
|